Nieuwbouwproject bedrijfshal HCG

Bouwt Bewust Beter betekent voor ons betrokkenheid vanaf het begin. In het geval van de bedrijfshal voor de firma HCG, actief op het gebied van schilder- en conserveringswerkzaamheden, stonden het budget en de benodigde oppervlakte van kantoor en bedrijfshal vast.

HCG had vertrouwen in ons doordat het onze manier van werken kende. In samenwerking met het bedrijf, een makelaar en de gemeente zochten én vonden we een definitieve locatie, met het budget steevast als uitgangspunt.

Ongeëvenaarde luchtdichtheid

Wat dit project vooral zo bijzonder maakte is dat we samen met afdichtingsleverancier Celdex onderzochten hoe we het pand zo luchtdicht mogelijk konden maken. Bij de uitwerking van het bouwplan hebben we de detaillering daar speciaal op ingericht. Daarnaast hadden we ons eigen personeel en onze bouwpartners opgeleid om de juiste afdichtingsmaterialen volgens de voorgeschreven methode toe te passen.

Tests

Na oplevering van het pand hebben we een onafhankelijk meetbureau ingeschakeld om een zogeheten luchtdichtheidstest en een infraroodmeting te doen om het warmteverlies te bepalen. De resultaten waren nog beter dan verwacht. Met trots konden we HCG de sleutels overhandigen van een bedrijfspand dat negen keer beter scoort dan de luchtdichtheidsnorm die het bouwbesluit voorschrijft. Dat is nog eens bewust beter bouwen.

“Zonder meerkosten heeft Groen het pand extra luchtdicht gebouwd en laten testen met infrarood en blowdoortests. De resultaten waren uitzonderlijk goed en dat merken wij in ons energieverbruik. Groen doet meer dan alleen bouwen en wij hebben echt waar naar ons geld gekregen.”
~ HCG – Velsen – Noord

Heeft u een project in gedachte en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?