Bedrijfsunits Fustweg Haarlem

Bouwt Bewust Beter betekent voor ons betrokkenheid vanaf het begin. In het geval van het bedrijfspand voor AGC, leverancier op het gebied van beglazing en schildersbenodigdheden, stonden de huurprijs en de benodigde oppervlakte van kantoor en bedrijfshal vast.

Ook de locatie van deze hoofdvestiging stond vast: dat moest Beverwijk zijn. Op dat moment waren wij in Beverwijk bezig met de herontwikkeling van een voormalig industrielocatie en konden wij al snel in de behoefte van AGC voorzien door het ontwerpen, bouwen en verhuren van een op maat gemaakt gebouw.

Een bedrijfspand klaar voor de toekomst

Wat dit project mede zo bijzonder maakte is dat we samen met externe investeerder het plan hebben ontwikkeld. Als projectontwikkelaar weten wij als geen ander dat een nieuw bedrijfspand klaar moet zijn voor de toekomst. Ook over 10 of 15 jaar moet het bedrijfspand nog goed verhuurbaar zijn.

Een ander bijzonder aspect is de korte doorlooptijd. Van aanvraag bouwvergunning tot bedrijfsklare oplevering bedroeg slechts 9 maanden.

Bij de uitwerking van het bouwplan hebben we gezocht naar meerwaarde van het bedrijfspand binnen de gestelde huurprijs. In het bedrijfspand van AGC zijn we op zoek gegaan naar een duurzame schil. Dit hebben wij gevonden in een hoge luchtdichtheid, hogere isolatiewaarde dan de gestelde eis, keuze in duurzaam materiaalgebruik en ruimte voor eventuele personeelsuitbreiding.

Pilotproject Isovlas

In samenwerking met Isovlas, leverancier van duurzame bouwisolatie, is van AGC een pilotproject gemaakt. Als eerste bouwer hebben wij Isovlas houtskeletbouw elementen toegepast in plaats van de bekende traditionele stalen gevelbeplating. Als gevelafwerking is gekozen voor een (duurzame) houten gevelbekleding gecombineerd met een golfbeplating en veel glas (daglicht).

Heeft u een project in gedachte en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?