Nieuwbouw bedrijfspand HCG

bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg bouwbedrijf groen nieuwbouw bedrijfshal noord-holland velsennoord hcg

Nieuwbouw bedrijfspand HCG

 

BEWUST BETER BOUWEN

Bouwt Bewust Beter betekent voor ons betrokkenheid vanaf het begin. In het geval van de bedrijfshal voor de firma HCG, actief op het gebied van schilder- en conserveringswerkzaamheden, stonden het budget en de benodigde oppervlakte van kantoor en bedrijfshal vast. Het pand zou ergens in Velsen-Noord komen te staan, in Noord-Holland. HCG had vertrouwen in ons doordat het onze manier van werken kende. In samenwerking met het bedrijf, een makelaar en de gemeente zochten én vonden we een definitieve locatie, met het budget steevast als uitgangspunt.


Ongeëvenaarde luchtdichtheid
Wat dit project vooral zo bijzonder maakte is dat we samen met afdichtingsleverancier Celdex onderzochten hoe we het pand zo luchtdicht mogelijk konden maken. Bij de uitwerking van het bouwplan hebben we de detaillering daar speciaal op ingericht. Daarnaast hadden we ons eigen personeel en onze bouwpartners opgeleid om de juiste afdichtingsmaterialen volgens de voorgeschreven methode toe te passen.


Tests
Na oplevering van het pand hebben we een onafhankelijk meetbureau ingeschakeld om een zogeheten blowerdoortest en een infraroodmeting te doen om het warmteverlies te bepalen. De resultaten waren nog beter dan verwacht. Met trots konden we HCG de sleutels overhandigen van een bedrijfspand dat negen keer beter scoort dan de luchtdichtheidsnorm die het standaardbouwbesluit voorschrijft. Dat is nog eens bewust beter bouwen!


Onze normen als standaard
Dat onze uitgangspunten als lichtend voorbeeld kunnen dienen, mag blijken uit het verzoek dat Celdex en SBR, een onafhankelijk kennisnetwerk voor de bouwsector, ons deden om onze werkmethode en onze detailleringen als standaard voor de utiliteitsbouw te mogen gebruiken.


 

Bouwt Bewust Beter Project

Recent Posts