Nieuwbouw bouwmarkt Karwei

Nieuwbouw bouwmarkt Karwei Damwand plaatsen Bouwrijp maken Bouwrijp Eerste paal Eerste paal Dakbeplating Watershells

Nieuwbouw Bouwmarkt Karwei

Daar waar in Beverwijk ooit een tennishal stond, aan de rand van het industrieterrein nabij de A22 richting Alkmaar, hebben we in samenwerking met de RAB Groep een filiaal van de bekende bouwmarktketen Karwei gebouwd. Kort nadat we de hal hadden aangekocht, dienden we bij de gemeente een aanvraag in om de locatie voor de detailhandel te mogen ontwikkelen. Met hulp van gemeentelijke instanties leidde dat tot een overeenkomst voor de bouw van de Karweivestiging.


Zorgvuldige voorbereiding
Het was allesbehalve een standaardklus om dit project uit te zetten en in te meten. Onder het terrein door lopen een gemeentelijk diepriool en een duiker van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Om te voorkomen dat die door heiwerkzaamheden en/of zwaar transport zouden worden beschadigd, hebben we ze van tevoren opgegraven en ingemeten om ze in onze werktekeningen op te nemen. Om het bouwterrein (het huidige parkeerterrein van het Karweifiliaal) van het aangrenzende water te scheiden hebben we al in de beginfase een damwand laten plaatsen.


Watershells voor slim waterbeheer
Wat dit project vooral zo bijzonder maakte is dat we het gemeenteriool van het regenwater hebben ontlast door zogeheten watershells toe te passen. Watershells vangen het van het dak afkomstige regenwater op in een bak onder het parkeerterrein. Het verzamelde water infiltreert vertraagd in het grondwater. Loopt de bak vol, dan zorgt een zogeheten overstort ervoor dat eventueel overtollig water in het naastgelegen open water stroomt.


 

Bouwt Bewust Beter Project

Recent Posts